Săptămâna Științifică


“Săptămana Stiintifică” este un proiect dedicat tuturor studenților Facultătii de Medicină Dentară U.M.F “Carol Davila” București. Proiectul a fost conceput din dorința de a crea un mediu profesional pentru studenți, oferindu-le astfel șansa să-și actualizeze cunoștințele din domeniul medical prin participarea la prezentările interactive susținute de invitați. De asemenea, pe langă prezentările susținute de lectori în fiecare seară și în weekend, studenții au avut șansa să participe la workshop-uri, training-uri și teambuilding-uri. Prima ediție a avut loc în săptămâna 5-11 Decembrie 2016, iar deschiderea manifestării științifice a fost făcută de către domnul Prodecan Prof. Univ. Dr. Rusu Mugurel.Prezentările din cadrul proiectului au abordat teme precum: “Nisa stem pulpara”, “ De ce e importantă cercetarea în medicină dentară?”, “Integrare prin tehnologie a tratamentului restaurator” și au fost susținute de Profesori, Șefi de Lucrări și Asistenți Universitari ai Facultătii de Medicină Dentară U.M.F “Carol Davila” București și de către reprezentați ai firmelor de specialitate. Primii 50 de participanți la prezentări au primit cadou o periuță și o pastă din partea LSMDB, iar la 5 prezențe din cadrul manifestării științifice s-a oferit o diplomă de participare.

Workshop-urile au fost foarte căutate de către studenți, care au aplicat în număr foarte mare. Departajarea a fost făcută prin sistemul de puncte acumulate în cadrul LSMDB și 139 de studenți muncitori și-au primit fiecare locul la workshop-ul dorit. Câteva teme abordate sunt: “Biolase – Laserul în Medicină Dentara”, Glassionomerii GC. “Equia Forte – o nouă clasă de materiale reconstructive”, “Prim Ajutor”, “Noduri și suturi”.

Training-urile “Public Speaking”, “Leadership” și “Training-ul de utilizare a programelor Photoshop și Corel” au oferit o educație complementară celei specifice pentru viitorul medic și au oferit 30 de locuri doritorilor.